Естествено вдъхновение от реалността

Всичко започва с това, което ни предоставя земята: пясък, глина, фелдшпати. Добавяме опит и нашето уникално ноу-хау, резултат от дългогодишни изследвания, водещи до непрекъснатите подобрения в гамата от налични продукти. Непоколебим фокус върху уникалността в амбицията да бъдем връзка между безупречно изработен продукт и неговото производство по индустриален и устойчив начин.
Основата на нашия подход се състои в това, че сме готови да позволим на природата да ни вдъхнови, защото предоставя всички стимули и суровини, които съчетаваме с най-сложните технологични пробиви. Във всеки проект за научноизследователска и развойна дейност се използват ресурси за тестване на продукти и решения, които напълно отговарят на целите на компанията: отлично качество, превъзходни нива на производителност и устойчиви производствени процеси. В резултат на това не всички проекти за научноизследователска и развойна дейност са успешно завършени и само част от тях стигат до пазара. Съвършенството не допуска недостатъци, а Laminam е синоним на върхови постижения.

Laminam - Проучвания и технологии-9
Laminam - Проучвания и технологии-8
Laminam - Проучвания и технологии-7
Laminam - Проучвания и технологии-6
Laminam - Проучвания и технологии-5
Laminam - Проучвания и технологии-4

Величествената природа

Laminam не се спира само на материалите, които са традиционно използвани за производство на керамика. В индустриалния процес дизайнът и експериментите вървят ръка за ръка. Технологичната лаборатория работи всеки ден, за да повиши нивото на качество на продуктите благодарение на производствените тестове и непрекъснатите изследвания на суровините, които водят до значителни нововъведения във формирането на телата. Едно от внедрените решения беше добавянето на елементи, които са заимствани от други подобни сектори като порцелановата промишленост, наричана „бяло злато“ от векове.

Това беше гениален избор. Подобреното богатство на суровините направи възможно повишаването на нивото на качество на продуктите, особено за текстурата bianco assoluto (бяла смес), чиято чистота е еталон за индустрията.

Laminam - Проучвания и технологии-3

Продължаващият стремеж към съвършенство

Ние сме непрекъснато развиващ се бизнес, така че можем да предлагаме все по-комплексни продукти, които са способни да комбинират естетическото съвършенство с технологичното съвършенство и да гарантираме широк спектър от възможности за приложение. Нашите повърхности са резултат от дългогодишни експерименти, които са направени чрез съчетаване на различни материали. Всички те са преминали успешно процесите на подбор, на които сме ги подложили.

Създадохме решения, които заменят по-традиционните, обръщайки особено внимание на финишните покрития. Нашите лаборатории измислиха ефекти като fiammati, lisci, lucidi, strutturati (с пламък, гладки, полирани и текстурирани). Направихме всичко това с цел максимално да диференцираме нашите продукти и да ги доближим възможно най-близо до естествените.

Резултатът са смесите, които Laminam използва за своите плочи. Най-ценната и популярна смес е bianco assoluto, която е изработена от висококачествени суровини. Използва се за по-бледи повърхности, припомнящи за материали като мрамор. Само Laminam е в състояние да предостави този изключителен продукт за множество варианти на приложение.

Други смеси в различни нюанси и цветове се съставят и използват, за да покрият широк хроматичен спектър от продукти, вариращи от nero assoluto (абсолютно черно) до moro (тъмнокафяво), както и бежово и avorio (слонова кост). Основната характеристика на всички продукти на Laminam е хроматичната непрекъснатост между тялото и повърхността.

Безупречните цветове са придружени от фокус към качеството на продукта. Всяка плоча трябва да притежава характеристики, които съответстват на параметрите на компанията. Поради тази причина се провеждат тестове за механична устойчивост в различните етапи на обработка, на коефициентите на разширение, на температурите и на много други фактори като пиропластичност.

Laminam - Проучвания и технологии

Универсалност, която не забравя красотата

Нашите плочи са балансирана комбинация от селекцията на най-добрите суровини, непрекъснатия стремеж към уникалност и технология, която използва само най-модерните и ефективни процеси и машини.

В основата на всичко е вдъхновението.

Нашият отдел за научноизследователска и развойна дейност постоянно изследва нови творчески възможности, съчетавайки вкус към дизайна с керамично ноу-хау, което позволява да се постигне перспективна визията. Благодарение на нея естетиката непрекъснато се свързва с функционалността и устойчивостта.

След това творческият процес се връща към логиката на мащаба, за да може вдъхновението да намери конкретно приложение върху плочи с различни размери и дебелини.

Универсалността на дизайна, която отличава Laminam, е силната страна на синтезния подход между гъвкавостта на изработката и индустриалния капацитет. Процес, който трябва не само да отговаря на техническите изисквания, но и да може да допринесе за възпроизвеждане на естествената красота на предметите, от които черпим вдъхновение.

Само по този начин можем да осигурим на архитектите и дизайнерите продукти, които издържат във времето и благодарение на своята красота задоволяват всякакъв вид потребности по отношение на естетиката и приложението.

СИСТЕМНИ И ПРОДУКТОВИ СЕРТИФИКАТИ