Керамичните плочи на Laminam са иновативно и елегантно решение за подова настилка, което предлага перфектната комбинация от гъвкавост, здравина и издръжливост. Техният сложен състав ги прави идеални за използване като настилки както на закрито, така и на открито.

Laminam за облицовка на подове

Една от основните характеристики, която прави повърхностите на Laminam перфектни за използване като подови настилки, е тяхната плътна и компактна структура. Специфичният им състав придава изключителна устойчивост на износване и надраскване, което гарантира, че настилката запазва първоначалния си вид с течение на времето, включително в помещения с интензивно движение или при подлагане на механични натоварвания.

Огромната гама от налични покрития и цветове означава, че можете да изберете най-подходящия декор за под, който да отговаря на всякакви дизайнерски стилове или архитектурни концепции. От естествения вид на камък, мрамор или дърво до най-модерните и съвременни покрития, като цимент или метал, повърхностите на Laminam дават възможност за създаване на изключително разнообразни и естетически въздействащи решения за облицовка на под.

Друго значително предимство на керамичните повърхности е, че те са много лесни за почистване и поддръжка. За разлика от дървените настилки или килимите, които задържат прах и мръсотия, плочите на Laminam не са порести и са устойчиви на петна. Просто избършете с вода и неутрален почистващ препарат, за да поддържате подовата настилка в отлично състояние. Използването на големи плочи за под означава по-малко фуги и следователно по-голяма естетическа последователност и визуална приемственост. В допълнение, тяхната устойчивост на химикали означава, че може да се използва голямо разнообразие от почистващи препарати, без да се нарушава повърхността.

Многофункционалност и практичност

Прилагането на керамиката като подова настилка е изключително практично. Плочите на Laminam могат да се прилагат и директно върху съществуваща подова настилка. Тяхната тънка дебелина позволява да се сведат до минимум общите размери, като същевременно се опростява процесът на полагане. Нещо повече, малкото тегло на повърхностите ги прави по-лесни за пренасяне в сравнение с други по-тежки и обемни решения за настилки. Керамичните плочи на Laminam са идеалният съюзник в случаи на системи с подово отопление, защото равномерно провеждат топлината и са устойчиви на термични удари.

Керамичните повърхности са изключително устойчиви на влага и атмосферни влияния, което ги прави подходящи за използване като настилки и облицовки в помещения с висока степен на влажност: бани, плувни басейни, външни стълбища, уелнес и СПА центрове. Тяхната структура не позволява абсорбирането на вода и предотвратява образуването на мухъл, плесен или гъбички, като по този начин спомага за поддържането на чистота, здраве и хигиена.

Големият брой налични колекции, които точно възпроизвеждат естествени камъни като мрамор или дърво, както и други материали, превръщат Laminam в универсално решение за всяка обстановка: като облицовка на открит или закрит басейн, като подова настилка в кухнята или като стил “цялостна визия”, съчетаващ идентични подова настилка и облицовка за банята или дневната.

Елегантно и трайно дизайнерско решение

В заключение, приложението на керамичните плочи на Laminam като подова настилка е печеливш избор за тези, които търсят елегантно и трайно дизайнерско решение. Тяхната здравина, лесно почистване, гъвкавост и безопасност ги правят подходящи за облицовка на всяко пространство, а устойчивостта и минималната поддръжка ги правят екологичен и бюджетен избор в дългосрочен план.

Предимства от използването на керамични плочи Laminam за подови настилки:

  • Поразителни и въздействащи по своята естетика, те възпроизвеждат красотата на естествените камъни;
  • Подобряват топлоизолацията и осигуряват икономия на енергия;
  • Те са огнеупорни: в случаи на пожар не спомагат за разпространението на пламъците;
  • Гарантират лесно почистване и високи хигиенни стандарти;
  • Те са здрави и издръжливи, неподатливи са на корозия, повърхността им винаги ще бъде еднородна, а цветовете им ще останат непроменени с течение на времето;
  • Те са екологично устойчиви и подлежат на рециклиране. Изработени са от 100% рециклирани и рециклируеми материали.

Вашето творчество, подкрепено от нашето ноу-хау

Сгради, в които естетическият компонент поема все по-важна роля. Архитектурни комплекси, които трябва да отговарят на променящия се свят и изискват все по-голяма екологична устойчивост. Универсалността на нашите повърхности е ценен инструмент за архитектите и дизайнерите, които могат да избират измежду множество различни цветове, комбинации от различни финиши и начини на монтаж, за да постигнат красота и съвършенство в крайния резултат.
Отделът за инженерно проектиране на Laminam предоставя цялото ноу-хау на своите експерти, за да осигури подкрепа при избора на керамични плочи според техните характеристики. Целта е да се подкрепят дизайнерите в повишаването на стойността на проектите и пространствата.

Архитектурни консултации - Широкоформатни керамични плочи Laminam

Инженеринг и технически консултации

Керамичните плочи на Laminam имат изключително широк спектър от приложения. Могат да се използват за облицовка на вътрешни стени и подови настилки, придавайки им голяма елегантност и, в същото време, безупречна индивидуалност. Този резултат е възможен и благодарение на компетентността на нашите експерти, които могат да помогнат на дизайнерите в намирането на най-подходящото решение за постигане на дълготрайни и напълно удовлетворяващи резултати.

Архитектурни конструкции Laminam

Архитектурни консултации

Архитектите и дизайнерите могат да разчитат на екипа на Laminam Bulgaria, за да развият както пълния потенциал на своите проекти, така и превъзходните характеристики на керамичните плочи.

Консултации и обучения - Широкоформатни керамични плочи Laminam

Консултации и обучения за монтажници

Фазата на инсталиране, където опитът и техническото ноу-хау играят фундаментална роля, е една от най-важните, затова Laminam Bulgaria е в състояние да предостави съдействие на монтажниците с екип от експерти, които са готови да ги подкрепят през всички етапи, за да се осигури перфектното оформление. При желание от страна на клиента, екипът от отдел „Обслужване“ на Laminam Bulgaria може да предложи услугата „до ключ“, за да гарантира оптимални и безупречни резултати.