Външни фасади

Предложенията на Laminam за облицовка на външни фасади осигуряват модерен външен вид с изключителни технически характеристики. Използването на керамични плочи Laminam по фасадата е перфектната комбинация от естетика и технология. Многобройните налични колекции и цветове позволяват постигане на много висока степен на адаптивност към всеки контекст и всяка сграда.

Керамичните плочи на Laminam предизвикаха революция в производството на външни фасади, по-специално на вентилируеми фасади, предлагайки перфектната комбинация от технически характеристики и естетически дизайн. Тези материали са разработени с цел да предоставят иновативно решение за облицоване на жилищни, търговски и промишлени сгради, като същевременно гарантират дълготрайност, устойчивост на атмосферни влияния, лесна поддръжка и модерна и изискана естетика.

Решенията за фасадна облицовка на Laminam са идеалният избор за постигане на изключителни характеристики по отношение на икономия на енергия, механични натоварвания, устойчивост на износване, химикали и абразия.

Проектирайте с Laminam

Независимо дали става въпрос за изцяло нов дизайн, или за проект за реконструкция, Laminam предлага широка гама от керамични плочи за външна фасадна облицовка, с различна дебелина, подходящи за всякакви нужди, в съответствие с приложимите действащи разпоредби.

Колекциите на Laminam са вдъхновени от природата и с течение на времето се допълват с нови текстури и покрития, за да отговорят на креативността на дизайнерите, на архитектите и на тези, които се нуждаят от придаване на нов, високоефективен и естетически превъзходен вид на своето пространство.

Благодарение на присъщите на керамиката свойства външните фасадни облицовки от гранитогрес позволяват по-голяма трайност на повърхността и устойчивост на атмосферни влияния. Действително, плочите Laminam са устойчиви на топлина, високи температури и резки температурни промени. Освен това, благодарение на ниската си порьозност на повърхността, те са устойчиви на влага и UV лъчи, като запазват цветовете си непроменени с течение на времето и по този начин оценяват всеки дизайн в продължение на години.

Вентилируеми фасади

Вентилируемата фасада е система за външна облицовка, включваща монтиране на панели върху алуминиева конструкция, която е закрепена към стената на сградата. Между панелите и тухлената зидария се създава вентилационно пространство, което позволява постоянен въздушен поток, свежда до минимум натрупването на влага и предпазва облицовката на сградата от атмосферни влияния. Тази система за механично закрепване гарантира, че панелите остават здраво на мястото си дори в случаи на силен вятър или други механични натоварвания. Благодарение на намаленото тегло, постигнато с минималната си дебелина, Laminam може да се монтира и на екстремни височини. Структурата на керамичната плоча, подсилена със стъклофибърна мрежа отзад, гарантира надеждна експлоатация. Тази функция за безопасност е от жизненоважно значение за запазване на целостта на сградата и за гарантиране на безопасността на нейните обитатели, както и хората извън нея.

Керамичните плочи на Laminam са перфектни за този тип приложения и поради изключителната си устойчивост на различни атмосферни влияния, на ултравиолетови лъчи, както и на термични удари.

Благодарение на широката гама от налични покрития и цветове, плочите Laminam позволяват създаването на уникални и изключителни архитектурни проекти. Архитектите и дизайнерите могат да избират измежду различни ефекти като мрамор, естествен камък, цимент, метал и дърво, постигайки вдъхновяващи и персонализирани резултати.

Друг съществен аспект на керамичните плочи на Laminam е тяхната устойчивост. В производствения процес се използват най-съвременни технологии и суровини, получени от възобновяеми източници, като по този начин се намалява въздействието върху околната среда на всеки етап. В допълнение, издръжливите плочи могат да се рециклират, което ги прави екологичен избор за архитектурни проекти, които са ориентирани към устойчивостта.

Предимствата от използването на керамични плочи Laminam за външна облицовка са многобройни:

  • Поразителни и въздействащи по своята естетика, те също така отдават почит на красотата на естествените камъни и много други материали;
  • Подобряват топлоизолацията и осигуряват икономия на енергия;
  • Не утежняват носещите конструкции, тъй като са много тънки и следователно леки;
  • Устойчивост на атмосферни влияния: керамиката е изключително устойчива на въздействието на дъжд, вятър, сняг, слънчева светлина и топлинни сътресения. Нейната компактна и равномерна структура възпрепятства абсорбирането на влага и предотвратява образуването на пукнатини или избледняването на цветовете, което гарантира, че фасадата ще остане непокътната, а външният вид – непроменен с течение на времето;
  • Пожароустойчивост: в случай на пожар плочите не спомагат за разпространението на пламъците;
  • Осигуряват защита от вода, ултравиолетови лъчи и атмосферни влияния като цяло;
  • Те са здрави и издръжливи, устойчиви са на корозия, повърхността им е винаги еднородна, а цветовете са винаги еднакви във времето;
  • Лесно се поддържат и почистват;
  • Те са екологично устойчиви и могат да се рециклират. Благодарение на точното възпроизвеждане на естествени камъни, като дърво или мрамор, те не развалят пейзажа. Освен това са изработени от 100% рециклирани и рециклируеми материали.

Керамичните плочи на Laminam са отличен избор за външни и вентилируеми фасади, тъй като предоставят комбинация от естетика и техническа устойчивост, която позволява на архитектите и дизайнерите да изграждат емблематични и трайни сгради.

Подкрепяме креативността с нашите услуги

Небостъргачи, административни и жилищни сгради, цели архитектурни комплекси, които променят външния си вид благодарение на повърхности, определящи нови естетически стандарти. Керамични плочи, които с лекото си тегло, но в същото време със значителния си естетически компонент, сякаш се противопоставят на силата на гравитацията, за да създават изключително елегантни и поразителни ефекти всеки път. Въпреки това, в Laminam красотата винаги върви ръка за ръка с техническите постижения, затова предоставяме на нашите клиенти серия от услуги, които да ги подкрепят във всеки процес, в пълно съответствие с техните стилистични характеристики и за постигане на техните дизайнерски цели.

Архитектурни консултации - Широкоформатни керамични плочи Laminam

Инженеринг и технически консултации

Laminam е иноваторът, който пръв разработва керамични плочи с големи размери и е проектирал техните приложения в съответствие с международните сертификати и с най-строгите тестове за устойчивост и ги е направил подходящи както за облицовка на фасади, така и за интериорни обшивки. Прилагането на керамичните плочи определено е един от най-важните моменти от целия процес, когато проектът оживява за първи път пред очите на тези, които са го измислили и създали. Екипът на Laminam Bulgaria иска да бъде част и от тази фаза като подкрепи клиента с инженеринг и технически консултации, имащи за цел да идентифицират най-подходящата и най-ефективната система, която да гарантира необходимите нива на производителност. Нашите клиенти могат да разчитат на екип от млади инженери, които предоставят своите умения и обширен международен опит, постигнати в резултат от постоянното обучение и курсовете.

Архитектурни конструкции Laminam

Архитектурни консултации

Ние предоставяме нашия опит и ноу-хау на продуктите на разположение на архитекти и дизайнери, за да разработят идеалното решение в съответствие с определения бюджет и в пълно съответствие с архитектурния стил на дизайнера.

Консултации и обучения - Широкоформатни керамични плочи Laminam

Съдействие при монтаж

Благодарение на дългогодишното сътрудничество с множество компании, които предоставят сертифицирани вентилируеми фасадни системи, Laminam Bulgaria е в състояние да подпомага и монтажниците със собствен инженерен отдел, който ги съпътства по време на фазата на изпълнение на проекта до приключване на всички монтажни дейности.