Ambience - от вдъхновението до чистотата

Когато екодизайнът срещне науката, резултатът е Laminam. Големи керамични повърхности, които революционизират концепцията за живот.
В допълнение към присъщите характеристики на повърхностите – устойчиви на различни видове обикновени и ежедневни петна (като кафе, вино, лимонов сок, масло, грим и други) и бактериостатични (инхибиращи растежа на микроби и бактерии), Laminam разработи Ambience – съвкупност от незадължителни процедури, които са насочени към повишаване нивата на чистота и хигиена.
След години изследвания и експерименти, Laminam идентифицира активната съставка на титановия диоксид, който в комбинация със страничните частици действа като фотокаталитично вещество. Плоча, която е обработена с Ambience активира естествен процес, чието функциониране е сравнимо с фотосинтезата на хлорофил. Това става, когато тя е изложена на слънчева светлина във външна среда или на изкуствено осветление на закрито. Благодарение на Ambience плочите на Laminam абсорбират и трансформират замърсителите във въздуха и водата (VOC, NOx, SOx) в безвредни елементи.

Безопасност и защита

При пълна симбиоза третираните с Ambience повърхности са напълно интегрирани в околната среда, внедрявайки се като естествени елементи, които са способни да взаимодействат химически и биологично, намалявайки бактериалното натоварване, замърсителите и отлагащите се примеси.

Предимствата на Ambience

 • Безопасно и естествено
 • Пречиства въздуха
 • Неутрализира бактериите
 • Борба с неприятните миризми
 • Помага за премахване на органичните замърсявания
 • Рентабилност
 • Сертификация

Приложения

Повърхности за външно приложение

Благодарение на биоактивните повърхностни обработки Ambience и на комбинацията от свойства на химичните елементи плочите Laminam, които се използват за облицовка на фасади гарантират ползи за околната среда, благоприятствайки три основни действия за по-добро качество на живот: пречистващ въздух, самопочистване и антибактериална функция.

Пречистване на въздуха

Ambience се основават на естественото фотокаталитично свойство на титановия диоксид (TiO2), което се активира при контакт с източници на светлина. Реакцията на слънчева светлина освобождава активен кислород (O2), който окислява и разлага замърсителите, превръщайки ги в безвредни за околната среда вещества като вода и разтворими соли. Ползата е намаляването на вредните летливи органични вещества (VOC, NOx, SOx).

Самопочистващо действие

Активният кислород и увеличаването на повърхностната хидрофилност са резултат от комбинираното действие на слънчевата светлина и титановия диоксид. Естественият принцип, на който се базират биоактивните повърхностни обработки Ambience, е в състояние да разлага различни органични вещества. Този процес разгражда примесите по повърхностите на Laminam, намалявайки ги до вещества, които могат да бъдат отстранени от дъжда. По този начин повърхностите остават по-чисти за по-дълъг период от време, а това намалява честотата на поддръжка, която от своя страна намалява разходите.

Антибактериално действие

При третираните с Ambience повърхности стартира процес на окисляване от естествената фотокатализа, който подпомага неутрализирането на бактериите и инхибира растежа на мухъл и плесен. Генерираните оксиданти могат да преминат през бактериалната мембрана и да спрат механизма на репликация на ДНК. В края на този процес вредните органични вещества се трансформират в безвредни молекули като вода и разтворими соли.

Подходящи приложения

 • Плувни басейни;
 • СПА центрове и сауни;
 • Фитнес зали;
 • Бани;
 • Барове, заведения, ресторанти;
 • Супермаркети;
 • Търговски помещения;
 • Хотели, офиси, училища;
 • Болници, лекарски кабинети, изследователски лаборатории;
 • Домашна обстановка (кухня, баня, маси, бюра), в която здравето на обитателите се нуждае от защита.

За тези, които ги е грижа за хигиената и околната среда

Дълготрайност

Биоактивните повърхностни обработки Ambience са базирани на технологията за горещо приложение, която е осъществена в производствения завод. Този метод удължава живота и ефективността на подобряващите ефекти и ползи, произтичащи от третирането, което води до намаляване на разходите за почистване.

Laminam Естествена красота - IN-SIDE технология-3

Красота и безопасност

Повърхностите, обработени с Ambience, съчетават превъзходството на продуктите Laminam и тяхната естетическа стойност с по-голяма защита от микроби и бактерии, която е напълно безопасна за здравето на хората и домашните любимци.

Ambience-Icon

Сертифицирана ефикасност и качество

В сътрудничество с външни сертифицирани лаборатории, Laminam тества и гарантира ефективността на биоактивните повърхностни обработки Ambience и тяхната устойчивост при различни светлинни условия, за да осигури годността им при множество приложения на закрито.

Нуждаете се от повече информация?