Какво?

Природа, която надхвърля природата. Технологията IN-SIDE представлява върха на Laminam, който най-добре зачита философията на марката, защото съчетава издръжливост с превъзходство в приложенията и безупречен естетичен стил и приемственост между материалния компонент и тялото на повърхността. Резултатът е ефект с изненадваща естественост, който може да бъде оценен в цялото му съвършенство. Наблюдавайки ръба на плочата ще откриете непрекъснатостта на материала и повърхността.

Източник на вдъхновение са естествените италиански камъни. Устойчиви и изискани материали, които са известни със своите архитектурни и декоративни функции още от древни времена. Laminam успя да възпроизведе върху повърхностите елегантността на хроматичните вариации, които отличават тези материали в природата, съчетавайки ги с характеристиките на нашите продукти. Технологията IN-SIDE е резултат от дългогодишни изследвания и се основава на смесването на суровини с променливи размери на зърната за получаване на материалния меланж, който е характерен за естествените камъни.

Красиво за нас, добро за околната среда

За своите повърхности Laminam използва само най-добрите суровини: глина със сертифициран произход, фелдшпати и силиций. Всеки продукт е подбран внимателното, за да се получи равномерен състав без примеси. Всеки производствен процес гарантира най-малкото възможно въздействие върху околната среда и насърчава енергийната ефективност.

Защо?

Повърхностите, произведени с технологията IN-SIDE, са изключителен инструмент, който е на разположение на архитекти, дизайнери и интериорни дизайнери. Непрекъснатостта на материала и повърхността прави възможно използването им за вътрешни и външни стени, подови настилки, кухненски плотове, плотове за баня, мебели, маси, места за сядане и други.

Технологията IN-SIDE непрекъснато се развива. Направеното проучване се стимулира от нуждите на света на повърхностите и по-специално от мебелната индустрия, която комбинира повърхностите на Laminam с други естествени повърхности.

IN-SIDE предлага множество материални изрази: Pietra Piasentina, в двата варианта Taupe и Grigio (сиво), привлича вниманието поради своите нишки, които възпроизвеждат ефекта на истинския естествен камък; Pietra di Cardoso, във вариантите Grigio и Nero (сиво и черно), е пясъчник, който хипнотизира със силната си индивидуалност, отличаваща се със смела, но в същото време изискана естетика. Употребата на повърхността напомня за красотата на италианските средновековни исторически центрове на града, където е била използвана благодарение на цветовете си, устойчивостта си на износване и лесната обработка. Laminam успя да възпроизведе същия текстуриран ефект с помощта на суровините с променлив размер на зърната както в естествената (гладка) повърхност, така и във версията fiammata (с пламък).
Porfido е един от най-използваните камъни в строителството още от древни времена и е добре познат на етруските и римляните. В природата той е плод на вулканичната сила. Laminam, във версията Marrone (кафяво), успя да пресъздаде същото това зърно и материалността му благодарение на технологията IN-SIDE.

Laminam Естествена красота - IN-SIDE технология-4

Как?

Издръжливо качество

Благодарение на качеството на суровините и технологията, произтичаща от дългогодишни изследвания, керамичните плочи на Laminam гарантират издръжливост във времето.

Laminam Естествена красота - IN-SIDE технология-3

Лесни за почистване

Повърхностите на Laminam се почистват бързо и лесно и не изискват специални работи по поддръжката с течение на времето. Специалната керамична обработка предотвратява образуването на мухъл, плесен и гъбички.

Laminam Естествена красота - IN-SIDE технология-2

Екологично чисти продукти

Laminam използва само естествени суровини и има за цел да постигне ниска консумация на енергия, нулеви замърсяващи емисии и минимални емисии на CO2 в производствените си процеси.