Laminam в кухнята: високоефективни антибактериални керамични повърхности за уникален и изискан дизайн

През последните години кухнята се превърна в най-обитаваното и обичано пространство в дома. Мястото с малко значение за обикновени дейности се превърна в основното пространство: многофункционално и универсално място за събиране на семейството и приятелите.

Днешната кухня е хибридно пространство с двойна идентичност. Отчасти това се дължи на хитовите риалити предавания за храна, готвачите в светлината на медиите и преоценката на времето, което прекарваме у дома. А всяка кухня е поразителна и съблазнителна, когато е създадена с керамични повърхности.

От една страна, осезаемите разделения в планиметричното оформление са склонни да станат неясни или по-малко отчетливи и кухненското пространство се слива с жилищното като придобива неговите качества на комфорт и релаксация. От друга страна, кухнята поддържа силен акцент върху върховната функционалност, изразявайки своята идентичност като „лаборатория“, където се изискват най-високите нива на хигиена и ефективност.

Предвид всичко това, довършителните материали играят ключова роля за установяване на естетическия характер на декора. Истинската иновация се крие в авангардни материали, които съчетават технология, устойчивост и формални решения. Като керамичните продукти на Laminam: изключителен материален ресурс, който говори завладяващия език на бъдещето, вдъхновено от природата и историята на традиционната италианска архитектура.

Керамичните повърхности на Laminam предизвикват целия естетически чар на света на камъка и дървото, на тъканите и на интензивните цветове на металите, подложени на въздействието на времето. Но те също така подкрепят свят с висока стойност на изключителни характеристики. Повърхностите са компактни, непорести и без мирис. Устойчиви са на вода, петна, топлина, замръзване, разширяване, драскотини, дълбоки ожулвания, UV лъчи и химически продукти, а почистването е изключително лесно.

Повърхностите на Laminam са произведени с естествени суровини и чрез процес на синтероване. Температурата, която е над 1200°C, ги прави бактериостатични, а тестовете на акредитирани лаборатории доказват, че са способни да инхибират наличието на бактерии, мухъл и плесен с до 93%. Големите им размери свеждат до минимум наличието на фуги между плочите.

Керамичните плочи на Laminam са идеални за кухненски плотове и работни повърхности. Могат да се използват в „хранителната зона“ като повърхности, които са предназначени да бъдат в пряк контакт с храни и производни течности. Благодарение на техните присъщи качества получават сертификат „Твърда повърхност за хранителна зона“ от престижната глобална и независима организация NSF, която се занимава с разработването на стандарти за обществено здраве и програми за сертифициране.

Laminam разработи серия от биоактивни повърхностни обработки, които допълнително подобряват вече впечатляващите характеристики на стандартните покрития. Те намаляват растежа на бактерии, мухъл и плесен с до 99,9% като същевременно позволяват разграждането на замърсителите, които присъстват във въздуха на закрито и открито (чрез отделяне на кислород). А благодарение на тях ежедневното почистване е още по-лесно.

Огромната гама от цветове и текстури и голямото разнообразие от налични дебелини са гаранция, че е възможно да се постигне всеки дизайн, използвайки единствено керамичните повърхности на Laminam. Резултатът е „Laminam Effect“ – нова концепция за дизайн, която позволява създаването на изключителни и персонализирани пространства, където елегантността на решенията е интегрирана с най-високите нива на безопасност и технологично качество, за да се постигне кухнята на бъдещето.

Нуждаете се от повече информация?