Колекция, която очертава материала с течение на времето

Колекцията Ossido е посветена на времето, което се опитва да очертае материала в определен момент и да го остави такъв завинаги. Оксидът възпроизвежда окислителния процес върху керамиката и определя момент в потока от време, привличайки вниманието към неговата хроматична интензивност. Окисляването върху плочите от мед и метал създава много силен и наситен цвят, който изчезва с напредването на процеса.

Основните предизвикателства пред Laminam бяха да улови момента на максимален блясък на цвета върху повърхностите, симулирайки въздействието на атмосферните влияния и да разработи някои особено смели цветови варианти като Verderame (вердигрис). В колекцията Ossido основна роля заема светлината, която винаги поражда нови отражения и вариации в цвета.

Специфичната естетика на колекцията Ossido я прави изключително подходяща за използване в интериорното обзавеждане и интериорните предмети. С повърхностите Nero (черно) и Bruno (кафяво) могат да се създадат контрасти, които са изпълнени с неподправеност и текстурирана структура. Същинска комбинация от изкуство и технологии.

Различната текстура за смели решения

Laminam - Колекция Ossido

Технически детайли

Всички повърхности от колекцията Ossido се отличават с техническото съвършенство на Laminam. Керамичните плочи са устойчиви на удари, петна и драскотини.

Многофункционалността на керамиката гарантира, че повърхностите запазват своите спецификации дори когато са изложени на топлина, замръзване и UV лъчи със средна абсорбция на вода от 0,1%.

Ossido е напълно естествен продукт, който е безопасен за храните, тъй като не отделя разтворими елементи (дори в случаи на пожар) и не позволява образуването на мухъл и плесен.

Референции

Връзка с нас

Шоурум Laminam гр. София ж.к. Младост 4, ул. „Околовръстен път“ 253A, гр. София
Телефон: 0884 27 15 03
Шоурум Laminam гр. Пловдив ул. „Севастопол“ 2, гр. Пловдив
Телефон: 0882 80 65 95