Дъбовите стълбове на Венецианската република се трансформират в изискана елегантност

Колекцията Legno Venezia е вдъхновена от briccole – дъбовите стълбове, известни по целия свят, които векове наред служат за ориентир на плавателните съдове по венецианските канали. Когато бъдат заменени поради износване, причинено от ефекта на солената вода, майсторите от Венецианската република им вдъхват нов живот, превръщайки ги в предмети и елементи за интериора.

Трибютът на Laminam към тази стогодишна традиция е изразен чрез създаването на повърхности, които са способни да възпроизведат есенцията на briccole върху керамиката и характерните дървени черти, в три цвята: Corda (въже), Sabbia (пясък) и Fumo (дим). Зад този процес стои внимателен анализ на репликирания материал.

Меките и топли нюанси на Legno Venezia и финишите на керамичните плочи правят тази колекция изключително подходяща за интериори, където стилната привлекателност на древния материал може да се комбинира с великолепното минало, практичността и функционалността на керамиката.

Ценен съюзник за уникални решения

Laminam - Колекция Legno Venezia

Технически детайли

Всички повърхности от колекцията Legno Venezia се отличават с техническото съвършенство на Laminam. Керамичните плочи са устойчиви на удари, петна и драскотини.

Многофункционалността на керамиката гарантира, че повърхностите запазват своите спецификации дори когато са изложени на топлина, замръзване и UV лъчи със средна абсорбция на вода от 0,1%.

Legno Venezia е напълно естествен продукт, който е безопасен за храните, тъй като не отделя разтворими елементи (дори в случаи на пожар) и не позволява образуването на мухъл и плесен.

Референции

Връзка с нас